Home  |  Koncerti  |  Manu Čao u Vrežini Donjoj
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Koncerti

19. 10. 2019. Niš

Autor: I.Petrović Izvor: City radio

Manu Čao u Vrežini Donjoj

U subotu, 19.oktobra, u sportskoj sali Osnovne škole „Mika Antić“ u Nišu, nastupiće jedan od najvoljenijih pevača današnjice Manu Čao. Ta vest, koja je prošla prilično nezapaženo u medijima, jeste, zaista, neverovatno zanimljiva. I zbog tišine koja odgovara stihovima mega popularnog hita Clandestino, (Manu Negra illegal) i zbog lokacije održavanja ovog, verovatno najznačajnijeg muzičkog događaja ove godine u gradu (bez pominjanja Nišvila ovde, molim), i zbog činjenice da su se karte, svih 900 rasprodale preko Gigstixa za rekordno brzih 60 minuta.

Manu Čao nastupa sa bendom El Chapoulin Solo i ono što je izvesno jeste da će izvoditi svoje kompozicije i novije ali i one starije koje se vrte na brojnim plej listama u zemlji. Pored energičnog, buntovnog Čaoa, Nišlije će upoznati i Luciana Falico-a na manjoj gitari, te Maura Manceba na bongosima. Svirka će dakle biti akustična, što poznavaoce opusa ovog čarobnog Francuza španskog porekla nimalo ne brine. Jer, muzika koju on stvara i živi je kao stvorena i za akustične koncerte

Organizator ovog prvoklasnog muzičkog događaja je World music fest Merak. Sa Sonjom i Jovanom iz organizacije koncerta smo razgovarali, radoznali da saznamo otkuda Manu Čao u Vrežini Donjoj? I zašto baš tamo?

Uz smeh nam pričaju kako je uspostavljen kontakt sa menadžerom buntovnog pevača i kako je, zapravo jednostavno dogovoren njegov dolazak u Niš. Uslov koji je postavljen jeste međutim bio da se broj publike svede na 900 ljudi. Dom vojske je u fazi renoviranja pa ta sala nije bila na raspolaganju i tako se Manu Čao obreo u „Miki Antiću.“ Njih dve nam, opet uz široki osmeh, objašnjavaju da mnogi u prvom trenutku, kada su vest o dolasku Manu Čaoa u Niš podelile na društvenim mrežama, nisu poverovali da je vest stvarna a ne fake. Iz tog razloga su se i odlučili da karte prodaju preko Gigstixa, i onda su bukvalno planule.

Organizatori najavljuju sjajnu atmosferu ali i poseban osećaj koji bi morao da obuzme Nišlije jer će ugostiti ovog harizmatičnog umetnika, multikulturalistu, aktivistu.

„ Ono što je bitno je da će sutra Niš sigurno biti Grad! Grad koji zaslužuje da ugosti velika imena svetske scene i ponudi vrhunski umetnički doživljaj! Vidimo se na koncertu da stvaramo istoriju i ubrzamo puls Grada! “ – poručili su na društvenim mrežama.

U moru kvazi umetnosti koja nam se brutalno servira sa velikog broja medija i koncertnih podijuma, dolazak ovakvog umetnika bi zaista mogao da makar na tren učini Niš boljim i lepšim mestom na kugli zemaljskoj. Jer, Manu i kada peva o lošem životu (Mala Vida) radi to tako da zaigra srce i duša i uprkos iste Male Vide koja nam nažalost, ne manjka, čupa čoveka iz depresije i apatije.  Malo li je u teška vremena?

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije