Home  |  Izbori 2017  |  Nastavljeni protesti "protiv diktature" u Nišu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Izbori 2017

17. 04. 2017. Niš

Autor: Ivana Petrović Izvor: City radio

Nastavljeni protesti "protiv diktature" u Nišu

Večerašnjom protestnom šetnjom nekoliko stotina Nišlija koja je po dvanaesti put krenula sa Trga Kralja Milana niškim ulicama,nastavljeni su protesti mladih i građana, koji su privremeno bili prekinuti zbog uskršnjih praznika.

Protestna kolona kretala se Obrenovićevom, preko Nikole Pašića, Sinđelićevog trga, Voždove, Vojvode Mišića pa kroz 7.jula do Gradske kuće gde je i završena.

Iako je brojčano bilo manje "šetača" nego u prethodnih 11 šetnji, verovatno zbog još uvek neradnih dana ali i zbog prilično hladnog i kišnog popodneva u Nišu, ipak su kroz bučno skandiranje, pištanje u pištaljke i lupu bubnjeva prilično razdrmali lenj praznični ponedeljak.

Kolona se zaustavljala na nekoliko mesta u gradu, najpre ispred Skupštine grada u Nikole Pašića, gde su se obratili gradskom rukovodstvu glasnim skandiranjem: "Da l se lepo dere, Bulate?", jasno aludirajući na grdnju pred kamerama, koju je istrpeo Gradonačelnik Niša Darko Bulatović od strane premijera, prilikom boravka Vlade Srbije u Nišu prošle jeseni.

Pored već uobičajenih parola: "Nije naš predsednik", "Vrati babi penziju!", demonstranti su, verovatno inspirisani događajima u vezi referenduma u Turskoj, danas glasno skandirali i "Ne treba nam Erdogan!"

Na raskrsnici Voždove, Dr Zorana Đinđića i Vojvode Mišića, izveden je performans "O (ne)svesti se!" a ispred dopisništva RTS-a, pevalo se "Ja hoću život, bolji život" i uzvikivalo "RTS-SNS".

Protest je završen na stepeništu ispred Gradske kuće, odakle je upućen čitav niz zamerki na rad aktuelnog gradskog rukovodstva i gradonačelnika Niša, te je objašnjen i transparent koji je čitavom protestnom šetnjom dominirao na čelu kolone "Da li su i tebi smanjili penziju, Bulatoviću?"

Protest je protekao, kao i do sada bez ikakvih incidenata. Policije u uniformama nije bilo, osim saobraćajaca, koji su regulisali saobraćaj na ruti kojom se kolona kretala. Primetno je, međutim, i danas bilo prisustvo jednog broja policajaca u civilu, tokom čitave protestne šetnje.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije