Home  |  Izbori 2017  |  CRTA: Do 16 sati u celoj Srbiji na glasanje izašlo 37 odsto građana
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Izbori 2017

02. 04. 2017. Niš

Autor: Aleksandar Đokić Izvor: CRTA, City Radio

CRTA: Do 16 sati u celoj Srbiji na glasanje izašlo 37 odsto građana

Do 16 sati na glasanje za predsedničke izbore izašlo ukupno 37 odsto građana, sopštava CRTA. Uočene “manje” nepravilnosti

Prema podacima CRTE posmatračke misije “građani na straži”, do 16 časova na glasanje za predsedničke izbore ukupnp je izašlo 37 odsto građana upisanih u birački spisak. Statistička greška iznosila je +/- 0,8 posto. U poređenju sa prošlogodišnjim parlamentarnim izborima to je manje za 2,6 odsto.

Inače, CRTA je danas saopštila da je procenat nepravilnosti do 13 sati bio na nivou od dva procenta.

Te nepravilosti odnose se na neproveravanje ličnih dokumenata građana prilikom glasanja kao i na vođenje paralelenog spiska sa lićnim podacima građana.

A kako je danas rekao šef  posmatračke misije CRTA „Građani na straži“ Raša Nedeljkov, posmatrači su na nekoliko biračkih mesta zabeležili nepravilnosti, koje se odnose na glasanje bez ličnih dokumenata kao i na nekorišćenje spreja.

Na dva odsto biračkih mesta zabeležena je kampanja u krugu manjem od 50 metara od biračkog mesta, kaže Nedeljkov.

„Nepravilnosti koje su do sada zabeležene su samo izolovani, pojedinačni slučajevi i nisu širih razmera pa se ne mogu smatrati trendom“, rekao je Nedeljkov.

On je rekao i da je „mobilni tim Crte zabeležio slučaj koji potencijalno ukazuje na kupovinu glasova u Temerinu, zbog čega će posmatračka misija „građani na straži“ podneti krivičnu prijavu protiv n.n. lica“.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije