Home  |  Izbori 2017  |  RIK: Preko 45 odsto izlaznost u Nišu do 18 sati
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Izbori 2017

02. 04. 2017. Niš

Autor: Ana Krstić Izvor: City radio

RIK: Preko 45 odsto izlaznost u Nišu do 18 sati

U Nišu je zabeleženo nekoliko manjih nepravilnosti i prijava sa biračkih mesta, saznajemo u niškom koordinacionom telu RIK-a. Kako kažu, regularnost na izborima prate inostrani i domaći posmatrači.

Izlaznost u Nišu je sa presekom u 18 sati 45,88 odsto. Kako saznajemo u niškom koordinacionom telu, do sada je bilo manjih nepravilnosti i prijava, uglavnom tehničke i administrativne prirode.

„Bilo je pokušaja glasanja lica koja se vode kao interno raseljena, došli su na mesto gde su glasali prošlog puta, međutim, sada nisu bili upisani na to biračko mesto. Upućeni su na Upravu da u službi koja se bavi upisom vide gde su raspoređeni. Jedan birač je izgubio ličnu kartu, pa mu je dozvoljeno glasanje samo sa zahtevom za izdavanje lične karte. A imali smo i problema oko glasanja van biračkog mesta“, kaže Srđan Vasković za City radio.

Inače, Vasković kao predsednik niškog koordinacionog tela RIK-a, kaže da regularnost na izborima sa biračkih mesta prati veliki broj inostranih i domaćih posmatrača.

„Dosta je iz nevladinog sektora zainteresovanih. Zanimljivo je da je izborna administracija Ruske federacije uključena je u praćenje izbora. Predstavnici predlagača predsedničkih kandidata osim što rade na biračkim mestima, takođe i prate regularnost izbora“, tvrdi Srđan Vasković.

Podsetimo, u toku su izbori za predsednika Republike Srbije, a tokom prepodnevnih sati upitali smo naše sugrađane sa pravom glasa sa kakvim su osećanjem izašli na glasanje, i koje to osobine treba da krase predsednika naše zemlje.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije