Home  |  Izbori 2017  |  Nišlije žele predsednika koji je “normalan čovek“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Izbori 2017

02. 04. 2017. Niš

Autor: Ana Krstić Izvor: City radio

Nišlije žele predsednika koji je “normalan čovek“

Iako se najveća izlaznost na glasanje uglavnom beleži posle nedeljnog ručka, sunčan i topao dan izmamio je i tokom prepodneva brojne birače da ispune svoju građansku dužnost. Mi smo upitali naše sugrađane sa pravom glasa sa kakvim su osećanjem danas izašli na glasanje, i koje to osobine treba da krase predsednika naše zemlje.

U Dečijem kulturnom centru, gde se nalazi biračko mesto broj 28, do 11 sati glasalo je 240 birača, od ukupno 1465.

„Sve je bilo u redu, a najveću izlaznost očekujemo u popodnevnim, večernjim satima, to bude između 18 i 20 sati, tada je najveća gužva. Ali, lepo je vreme pa i sada dolazi puno ljudi“, kaže Vojin Nikitović predsednik biračkog odbora broj 28.

Mi smo upitali naše sugrađane različitih generacija, koji su na ovom mestu glasali, sa kakvim su osećanjem izašli na glasanje.

„Sa normalnim kao i uvek, to je građanska dužnost. Šta reći? Svi bi trebalo da izađu i glasaju. Rutina nije sigurno, a nadam se da ću doprineti da se nešto promeni na bolje“, iskren je stariji sugrađanin.

„Ne sa mnogo optimističnim raspoloženjem, budući na situaciju kakva vlada u Srbiji“, rekla je mlađa Nišlijka.

Iako se najveća izlaznost na glasanje uglavnom beleži u poslepodnevnim satima, odnosno posle nedeljnog ručka, sunčan i topao dan izmamio je i tokom prepodneva brojne birače da ispune svoju građansku dužnost. Nišlije sa kojima smo razgovarali želeli su da iskoriste svoje biračko pravo, ali i pomognu svom kandidatu u trci za predsednika.

„Jedan po jedan glas čine mnogo“, kratko je prokomentarisala naša sugrađanka.

Na glasačkom listiću građani sa pravom glasa mogu da zaokruže jednog od 11 ponuđenih predsedničkih kandidata.

Birači sa kojima smo razgovarali, kao najvažnije karakteristike koje treba da krase predsednika naše zemlje, ističu poštenje, odgovornost, energičnost.

„Prvo je ono što kaže naš narod, da bude normalan čovek, a drugo je ono što svi ponavljamo, a to je da ne izlazi iz svojih okvira“, kaže jedan glasač.

„Ambiciozan, mlad, nov, energičan, lep, harizmatičan“, komentariše Nišlija.

„Prvenstveno samouveren, da bude dovoljno iskren, da ne laže ovaj narod, da ne bude arogantan. Smatram da su to glavne osobine koje naš predsednik ove države treba da poseduje“, smatra mlađa Nišlijka.

Podsetimo, prema podacima RIK-a, nakon prvog preseka izlaznosti u Nišu, do 10 sati je na 175 biračkih mesta glas za predsednika Srbije dalo 8,88 odsto građana.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije