Home  |  Izbori 2017  |  Crta: Za sada bez većih nepravilnosti
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Izbori 2017

02. 04. 2017. Niš

Autor: Aleksandar Đokić Izvor: CRTA, City Radio

Crta: Za sada bez većih nepravilnosti

Otvaranje birališta u Srbiji proteklo je u skladu sa procedurom, rekao šef posmatračke misije CRTA „Građani na straži“ Raša Nedeljkov. Do 10 časova na predsedničke izbore izašlo 10 odsto građana.

Do 10 sati na glasanje za predsedničke izbore izašlo je ukupno 10 odsto građana upisanih u birački spisak, saopštila je CRTA.

Statistička greška je + - 0,5 odsto a u poređenju sa izlaznošću do 10 sati na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima, to je za 0,6 odsto veća izlaznost.

Prema rečima šefa posmatračke misije CRTA „Građani na straži“ Raše Nedeljkova,  „posmatrači koji su raspoređeni na 450 biračkih mesta, na osnovu slučajnog i reprezentativnog uzorka javljaju da proces glasanja prolazi bez većih nepravilnosti“.

Kako kaže Nedeljkov posmatrači su na nekoliko biračkih mesta zabeležili nepravilnosti, koje se odnose na glasanje bez ličnih dokumenata kao i na nekorišćenje spreja.

Na dva odsto biračkih mesta zabeležena je kampanja u krugu manjem od 50 metara od biračkog mesta, kaže Nedeljkov.

„Nepravilnosti koje su do sada zabeležene su samo izolovani, pojedinačni slučajevi i nisu širih razmera pa se ne mogu smatrati trendom“, rekao je Nedeljkov.

On je rekao i da je „mobilni tim Crte zabeležio slučaj koji potencijalno ukazuje na kupovinu glasova u Temerinu, zbog čega će posmatračka misija „građani na straži“ podneti krivičnu prijavu protiv n.n. lica“.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije