Home  |  Izbori 2017  |  Šešelj: „Ni šest opozicionih kandidata zajedno, ne bi mogli da kontrolišu Vučića kao ja“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Izbori 2017

27. 03. 2017. Niš

Autor: Aleksandar Đokić Izvor: City radio

Šešelj: „Ni šest opozicionih kandidata zajedno, ne bi mogli da kontrolišu Vučića kao ja“

Lider Srpske radikalne stranke i predsednički kandidat Vojislav Šešelj rekao je na mitingu u Nišu da ni šest aktulenih predsedničkih kandidata zajedno ne bi mogli da kontrolišu Vučića kao on. Šešelj je uputio kritike na račun Vučića „jer sedi na dve stolice“, a pojedinim opozicionim kandidatima uputio je teške kritike i optužbe. On je rekao da bi napustio Evropski put Srbije a da bi Srbija trebalo da se integriše sa Rusijom. Posle mitinga u centru Niša, Šešelj je sa pristalicama šetnjom kroz grad organizovao „marš nacionalnog ponosa“.

Lider SRS-a i predsednički kandidat Vojislav Šešelj kaže da kandidaturom „Vučić želi još jednu funkciju, poslednju polugu vlasti u rukama koju nema“.  Šešelj kaže da se uprkos hvalospevima „o novim radnim mestima, putevima, izgrađenim fabrikama“ boljitak u Srbiji ne primećuje, i postavlja pitanje „ako je zaista Vlada tako dobra, zbog čega Vučić želi da je napusti“.

On dodaje da se u Vladi Srbije odlučuje o najvažnijim pitanjima a da predsednik Republike Srbije po Ustavu ima veoma sužena ovlašćenja. Vučićevu kandidaturu ipak, ocenjuje kao pokušaj „da se kompletna vlast prenese u njegove ruke, što nije dobro ni za njega ni za Srbiju“.

„Vlast bez kontrole, postaje samovlašće, gubi kontakt sa realnošću i  narodom“, rekao je Šešelj.

„To je razlog zbog koga Vučić ne treba bude izabran za predsednika“, smatra Šešelj ističući da je on taj koji bi bio najbolji njegov „kontrolor“.

Govoreći o opozicionim kandidatima Šešelj ističe da nema šta loše da kaže o Popoviću, Stamatoviću i Paroviću.

„Ovih preostalih šest su čudo neviđeno, a ja moram svih šest da pregazim u prvom krugu kako bih se sukobio sa Vučićem“, kaže Šešelj.

On je optužio Jankovića „za ubistvo iz mladosti pa makar bilo iz nehata“, za Jeremića „da je opljačkao silne državne pare i da ga finansira Katar-najreakcionarnija arapska država. Za Preletačevića smatra „da je smišljen projekat u nekim zapadnim centrima subverzivnih delatnosti“, za Radulovića „ da je čovek koji se nikad ne smeje“.

Za Boška Obradovića „da je ljotićevac koji glumi nacionalistu a da ga je u parlament, iako nije prešao cenzus na prošlim izborima, na silu ubacio američki ambasador Skot“, a za Čanka nema reči.

Šešelj smatra i da kad bi to bilo moguće „svi oni zajedno ne bi mogli da konrolišu Vučića“ za razliku od njega.

On se dotakao ovlašćenja predsednika ističući da su po Ustavu veoma „sužena“ i da bi kao predsednik sigurno usaglašavao spoljnu politiku sa Vladom Srbije, ali da bi zakone koje smatra lošim „vraćao“ ponovo Skupštini Srbije.

Ističe i da bi bio „čuvar Ustava, da nikad ne bi dozvolio priznanje Kosova, i da bi stvarao uslove za odricanje od članstva od EU a da bi radio na integraciji sa Rusijom.

„Vučić bi da sedi na dve stolice, da ide u EU i zadrži partnerstvo sa Rusijom, to je nemoguće na duge staze, moraće on ili neko drugi na kraju da se opredeli“ kazao je Šešelj.

Prema njegovim rečima integracija sa Rusijom „donela bi izlazak iz ekonomske krize i bezbednost „s obzirom da se Hrvatska naoružava a da Kosovo stvara vojsku“.

„Ako se integrišemo s Rusijom, dobijaćemo najsavremenije vojne sisteme, otvaraćemo ruske vojne baze u Srbiji jer je to jedino što nas štiti u Srbiji“, zaključio je Šešelj.

Posle mitinga Šešelj je pozvao pristalice u „šetnju nacionalnog ponosa“.      

Komentari (1)

ostavi komentar
uto

28.03.

2017.

Bake [neregistrovani] u 09:39

Voja

Imas glas mene i moje porodice!

Odgovori

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije