Home  |  Izbori 2017  |  Popović: „Niži PDV za proizvodnju u nerazvijenim delovima zemlje“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Izbori 2017

21. 03. 2017. Niš

Autor: Aleksandar Đokić Izvor: City Radio

Popović: „Niži PDV za proizvodnju u nerazvijenim delovima zemlje“

Predsednički kandidat DSS-a Aleksandar Popović rekao je danas u Nišu da se zalaže za smanjenje PDV-a za proizvodnju u nerazvijenim delovima Srbije. On je i protiv izgradnje auto puta prema Albaniji koji nam, kako kaže, uopšte nije potreban, već je to uslov Evropske Unije i Angele Merkel.

Popović je rekao da smanjenje stope PDV-a za proizvodnju u nerazvijenim delovima Srbije poput juga i istoka naše zemlje, nije ni njegov, ni izum DSS-a, već da takvu praksu primenjuju brojne zemlje.

„Smanjenjem stope PDV-a za proizvodnju u nerazvijenim delovima zemlje, podstakli bi dolazak investitora.

Ujedno njihovi proizvodi bi po automatizmu bili jeftiniji i konkurentniji na tržištu. To bi značilo i mogućnost zapošljavanja tamo gde je stopa nezaposlenosti visoka, poput Juga Srbije“, rekao je Popović.

Popović kaže da država treba da postoji zbog građana a ne obrnuto, kakav je sada u slučaj, a u kontekstu sprečavanja sve veće centralizacije zemlje.

„Jedna od mojih ideja je upravo smanjenje stope poreza na dodatu vrednost za nerazvijene u odnosu na razvijene delove zemlje, kako bi ljudi ostajali u svojim gradovima i opštinama, i kako bi zaustavili "beogradizaciju" i masovan odlazak mladih u svet, jer džaba nam zemlja ako nemamo ljude koji će da žive u tim delovima Srbije“, rekao je Popović.

Popović je svoj predizborni skup organizovao pored kasarne „Filip Kljajić“. Kaže da je upravo ona primer „kako se ništa ne radi na poboljšanju kvaliteta života mladih, odnosno studenata“.

„Imamo veliki broj pametne dece koja zbog nedostatka sredstava ne mogu da završe studije jer nemaju gde da žive. Ova kasarna bi mogla upravo da posluži kao mesto gde bi oni, koji ne mogu da plate stan, mogli besplatno da žive tokom studija“, kaže Popović.

Umesto, kako ističe, jednostavnih i lakih rešenja poput ovog, Popović kaže da država ne sledi interese građana već Evropske Unije i Angele Merkel. Tu posebno ističe izjavu potpredsednice Vlade Zorane Mihajlović koja je potvrdila zahteve EU i Merkelove da „gradimo“ auto put prema Albaniji, koji nam prema Popovićevim rečima uopšte nije potreban.

„Neka EU i Angela Merkel odlučuju gde će da grade autoputeve u svojim zemljama, a ne u Srbiji“, poručio je Popović. „Drugi april je prilika da se konačno završi sa takvom politikom vlasti u Srbiji“, zaključio je Popović.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije