Home  |  Izbori 2017  |  Obradović: Politika „Dveri“ pobednička širom Evrope i sveta
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Izbori 2017

20. 03. 2017. Niš

Autor: Aleksandar Đokić Izvor: City Radio

Obradović: Politika „Dveri“ pobednička širom Evrope i sveta

Predsednički kandidat pokreta „Dveri“ Boško Obradović rekao je danas u Nišu da su u toku velike geopolitičke promene u Evropi i svetu, da je sve više evroskepticizma, što se poklapa sa politikom tog pokreta. On je rekao da je prava opozicija Vučiću, dodajući da su predstojeći izbori test za Srbiju - da li će pobediti „politička mafija“ ili narod.

Obraćajući se pristalicama Obradović je rekao da je Velika Britanija izašla iz Evropske Unije, da su dva proruska kandidata pobedila na izborima u Moldaviji i Bugarskoj, dok je u SAD pobedio Tramp.

To su prema njegovom mišljenju samo neki od jasnih signala da su u toku geopolitičke promene u Evropi i svetu, koje ovaj pokret, posebno kada je reč o evroskepticizmu zastupa već 18 godina.

„Naša politika je danas pobednička i to ne samo u Srbiji, već i u Evropi i celom svetu“, rekao je Obradović.

On je rekao da je „povratak svojoj državi, domaćem ekonomskom interesu, nacionalnom i državnom suverenitetu i čuvanju granica od migranata“, politika koja će pobediti na predstojećim izborima.

Obradović je kazao da je „porodična politika na 1. mestu u društvu“ i da će pružiti podršku mladim bračnima parovima, samohranim roditeljima, porodicama sa više dece, staračkim domaćinstvima, „svima onima kojima je država okrenula leđa, koji su nezaštićeni i progonjeni od ove vlasti“.

„Živimo u zemlji u kojoj ako nemate overenu zdravstvenu knjižicu ne možete da se lečite, a dvoje Nišlija umrlo zimus od gladi. Kakva je to država, koja nema socijalne karte, gde na prvom mestu nisu naši, nego interesi MMF-a, NATO-a i Brisela“, pitao je Obradović.

On je rekao da je nastupima u Skupštini Srbije jasno pokazao da je „prava“ opozicija Vučiću za koga kaže da je „jedna najobičnija politička  kukavica“ jer pet godina ne sme da se sučeli ni sa jednim oponentom.

Obradović dodaje da je pre sedam dana javno postavio pet pitanja premijeru i predsedničkom kandidatu Vučiću na koje ni do danas nije dobio odgovore.

„To su pitanja zbog kojih ako nisam u pravu treba da odgovaram, a ako jesam Aleksandar Vučić treba da odgovora“, kaže Obradović.

Kako ističe on je pitao premijera „da li poznaje Stanka Subotića – Caneta i da li ga je upoznao u Parizu 2007.godine u hotelu „Ric“, i da li je zbog toga najveći švercer cigareta na Balkanu oslobođen svih optužbi“. Takođe, Obradović kaže da je Vučića pitao i „da li poznaje Nenada Kovača, nekadašnjeg finansijera DS-a a sada SNS-a, da li je Siniša Mali blizak poslovni saradnik Darka Šarića i Stanka Subotića i za kolike pare je pustio na slobodu Karića i Dinkića“.

Obradović dodaje da je postavio pitanje Vučiću i „da li je tačno da je Mišković finasirao Vučića i Tomislava Nikolića dok su bili radikali“, ali da odgovore na ova pitanja nije dobio.

On ističe da je pokret „Dveri“ formirao antikorupcijski tim koji ima i prikuplja brojne dokaze o tome kako funcioniše „političa mafija“ u Srbiji, odnosno sprega između političara na vlasti, sudija, policajaca, bankara i medija.

„Posle izbora oformiću antikorupcijski tim pri savetu za nacionalnu bezbednost. Donećemo zakon o ispitivanju porekla imovine svih političara i tajkuna, i pooštrićemo kaznenu politiku, da svako ko je napravio krivično delo na funkciji mora višestruko da odgovara nego običan građanin“, kaže Obradović.

Obradović ističe i da Šešelj nije pravi i iskreni opozicioni kanditat, u prilog tome kaže da Šešelj više napada opoziciju nego vlast  i da je „spreman da uđe u koaliciju sa SNS-om i SPS-om“.

„Od Haškog pobednika do Vučićevog sluge i potrčka. Ko zna koliko je para uzeo Šešelj od Vučića da bi ćutao o svemu što zna o Vučiću, njegovom bratu i kompletnom kriminalnom okruženju SNS-a“, zapitao se Obradović.

Kada je reč o Vuku Jeremiću i Saši Jankoviću, Obradović smatra da su imali svoje šanse u vlasti ističući „da je vreme za nove ljude koji nisu bili na vlasti i nisu deo političke korumpirane elite koja vlada Srbijom 27. godina“.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije