Home  |  Izbori 2017  |  Saša Radulović: "Glavni cilj - poraz Vučića!"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Izbori 2017

09. 03. 2017. Niš

Autor: Aleksandar Đokić Izvor: City Radio

Saša Radulović: "Glavni cilj - poraz Vučića!"

Predsednički kandidat pokreta “Dosta je bilo” Saša Radulović izjavio je danas u Nišu da je njegov glavni cilj na predstojećim predsedničkim izborima poraz Vučića. On je rekao da se kandidovao kako bi povećao izlaznost, a da je njegov cilj pobeda na izborima. Ukoliko do toga ne dođe, Radulović kaže da će podržati Jankovića ili Jeremića ako neko od njih bude u drugom krugu, i to ne samo javno, već i logistički.

Predsednik pokreta “Dosta je bilo” i kandidat za predsednika na predstojećim predsedničkim izborima Saša Radulović kaže da mu je cilj pobeda na izborima. On dodaje da je njegov glavni cilj poraz Vučića, poredeći ove izbore sa izborima 2000. godine, kada se nije glasalo za Koštunicu već protiv Miloševića. Radulović ističe da je pokušao da napravi dogovor kako bi opozicija izašla na izbore sa jednim kandidatom ali da do toga nije došlo.

“Posle skoro dva meseca kampanje videli smo da nisu uspeli dovoljno da animiraju građane da izađu na izbore, da je njihova kampanja bila bleda, pretila nam je opasnost da Vučić pobedi u 1. krugu. Zato smo se i mi umešali kako bi povećali izlaznost”, kaže Radulović.

On tvrdi da je podrška Vučiću pala sa 40 na 30 odsto u ukupnom biračkom telu. Međutim, iako je to značajan pad, Radulović kaže da ti birači koji više ne podržavaju Vučića, nisu zainterovani za druge opcije, već da su otišli u apstinenciju, pa bi tako Vučić pobedio u prvom krugu, smatra Radulović.

“Moj cilj je da pobedim. Ukoliko budem ušao u drugi krug, Vučić to ne bi psihički izdržao”, ističe Radulović.

Ako neko od drugih kandidata bude u 2. krugu Radulović kaže da će dobiti bezrezervnu podršku “DJB”. To praktično znači da će pokret podržati i Jankovića i Jeremića i to ne samo javnim istupima već i logistički, kaže Radulović, a istu podršku očekuje i ako on bude u drugom krugu.

Govoreći o stavu SDS-a da će njegova kandidatura samo rasplinuti glasove, Radulović je za City radio rekao da razume strah ali da njegova kandidatura ipak podiže izlaznost.

“Od 10 glasača 3 ne bi izašla da se mi nismo kandidovali. Ako ništa drugo, taj deo će povećati izlaznost. Ako imamo jednog kandidata, to dovodi do najveće izlaznosti, jer je onda jasno da je to referendum protiv Vučića. Pošto nemamo, onda više kandidata povećava izlaznost”, smatra Radulović navodeći kao dobar primer kandidaturu lidera pokreta “Dveri” Boška Obradovića.

Na našu opasku a prema izjavama drugih opozicionih lidera, da Obradovićevo biračko telo nije isto poput njegovog, Radulović ističe da to nije važno već više kandidata, koji će svakako “izvući” više građana na izbore.

“Ta teorija ne stoji, čak je zlonamerna. To je pokušaj da se zaštite “kampanje” kojima ne ide dobro pa se boje da će osvojiti manje glasova. To nije moj problem, niti nešto čime građani treba da se bave, naš cilj je pobeda protiv Vučića”, ocenjuje Radulović.

Ključna stvar protiv koje se bori je borba protiv partijskog zapošljavanja, parazitskog sistema, koji uništava državu.

“Partijsko zapošljavanje godišnje košta građane Srbije oko milijardu evra, a s druge strane od penzionera se otima 180 miliona, kako bi spasili budžet, što je licemerno od vlasti”, kaže Radulović.

On zamera i to što se za strane investitore izdvaja, na godišnjem nivou, milijardu evra za subvencije, dok se Srbija u isto vreme pretvara u zemlju jeftine radne snage. Radulović kaže i da treba smanjiti poreze i doprinose, ogromnu administraciju, uvesti red kako bi država mogla da profunkcioniše.

“Posao političara nije da privređuje i traži spasioce u stranim investitorima, već da stvori sistem u kome će građani sa dobrim idejama razvijati privredu i ekonomiju zemlje”, zaključuje Radulović.     

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije