Home  |  Izbori 2017  |  Boško Obradović: “Krađa izbora je već u toku“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Izbori 2017

08. 03. 2017. Niš

Autor: Aleksandar Đokić Izvor: City Radio

Boško Obradović: “Krađa izbora je već u toku“

Kandidat pokreta “Dveri” za predsednika Srbije Boško Obradović kaže za City radio da je izborna krađa i pre samog održavanaja praktično počela. On tvrdi da Vučić zloupotrebljava državne resurse u svojoj kampanji, dok zaposlene u javnim preduzećima i ustanovama vlast ucenjuje da moraju da prikupe minimum 20 sigurnih glasova za Vučića, ili će dobiti otkaze. Obradović smatra da će proći u drugi krug predsedničkih izbora. U slučaju da se to ne desi “Dveri” neće podržati ni jednog kandidata, kaže Obradović.

Predsednički kandidat pokreta “Dveri” Boško Obradović kaže da su “Dveri” zaključno sa jučerašnjim danom prrikupile više od 11.000 potpisa za njegovu kandidaturu, a da će potpse RIK-u predati najkasnije sutra.

Obradović tvrdi da Vučić ne može da pobedi bez krađe na izborima. On smatra da je izborna krađa već u toku.

“S obzirom da aktuleni premijer zloupotrebljava sve državne resurse u kampanji, da ne postoji šansa u medijima da sučelimo stavove s njim već pet godina, dok vlast ucenjuje zaposlene u javnim preduzećima i ustanovama da obezbede 20 sigurnih glasova za Vučića ili će u suprotnom dobiti otkaze, izborna krađa je praktično već počela”, smatra Obradović.

On kaže da su na prethodnim parlamentarnim izborima iz neažuriranih biračkih spiskova “za vlast glasale mrtve osobe”. Takođe, tvrdi da je vlast  na prošlim izborima zastrašivala građane, tako što su između ostalog upadali u kuće biračima, pozivali telefonom, kako bi na silu pobedili na izborima.

“Mislim da bez izborne krađe Vučić ne može da pobedi na izborima”, smatra Obradović.

Kada je reč o udruživanju opozicije upravo zbog sprečavanja izborne krađe, Obradović kaže da je on u Skupštini Srbije inicirao zajednički sastanak na kome su prisustvovala četiri opoziciona kandidata, i da je upravo za zajedničko delovanje opozicije iz ovih razloga, ali i kako bi kandidati imali koliko toliko ravnopravan tretman u medijima. 

Obradović ističe da je vlast u potpunosti uzurpirala medije s kojih se plasira ono što i ona želi.

“Najnovija manipulacija SNS-a i Vučića je priča o nekakvim nemirima i nasilju koje treba da se dogodi na izborni dan. Na taj način režim želi da spreči da se čuje istina o izbornim nepravilnostima. Svako isticanje izborne krađe, biće proglašeno nemirima, nasiljem i incidentima, što je još jedan pokušaj vlasti da se spreči iznošenje istine o izbornim neregularnostima”, kaže Obradović.


Govoreći o biračkom telu na koje “cilja”, on ističe da se obraća svim građanima koji ne mogu više da gledaju ista lica na političkoj sceni Srbije već 26 godina.

“Smatram da postoji ogroman broj građana koju su za smenu političkih generacija. Ja predstavljam jednu novu generaciju srpskih političara, koja nikad nije učestvovala u vlasti, nije kupila diplomu, nema iza sebe nikakve afere”, ističe Obradović.

On smatra da je pravi opozicioni kandidat i da je kroz skupštinske nastupe to jasno pokazao, za razliku od kako kaže Vojislava Šešelja.    

Velika razlika između njega i Saše Jankovića i Vuka Jeremića je ta što se njihova politika ne razlikuje od politike Vučića i Tadića po pitanju daljeg puta Srbije ka Evropskoj uniji, po svaku cenu.

Obradović smatra da ima ozbiljne šanse za prolazak u 2. krug. Ukoliko se to ne dogodi, on ističe da “Dveri” neće podržati ni jednog opozicionog kandidata.

“Za našu eventualnu podršku u drugom krugu, taj kandidat bi morao javno da obeća, potpiše i da se obaveže pred građanima da će ispuniti ono što stoji u program “Dveri”. Bez toga nema razloga da bilo koga podržimo u drugom krugu”, zaključuje Obradović.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije