Home  |  Izbori 2017  |  Neće biti vanrednih parlamentarnih izbora
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Izbori 2017

27. 02. 2017. Niš

Autor: Aleksandar Đokić Izvor: City Radio, RTS

Neće biti vanrednih parlamentarnih izbora

Predsednik Vlade, Aleksandar Vučić, izjavio je za RTS da ne postoje razlozi za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora. Srbija je, kako je rekao "stabilna zemlja, stabilna demokratija, sa vrlo stabilnom ekonomijom." Predsednik Nove stranke, Zoran Živković, rekao je za City radio, da Srbija nije stabilna zemlja da nema ni stabilnu demokratiju niti ekonomiju. On smatra da je pravi razlog za neraspisivanje parlamentarnih izbora, strah Vučića od poraza.

Premijer Aleksandar Vučić rekao je da je Srbiji potreban rast i ozbiljnost, da stranka na čijem je čelu sa koalicionim partnerima ima skupštinsku većinu, pa su kako tvrdi zbog toga nepotrebni vanredni parlamentarni izbori. 

„Dobro sam razmotrio njihove (opozicija), ideje i razloge za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora i zaključio da ne postoje nikakvi razlozi za to“, rekao je Vučić u izjavi RTS-u.

Srbija je kako je rekao, stabilna zemlja, stabilna demokratija, sa vrlo stabilnom ekonomijom.

Sa druge strane, predsednik Nove stranke Zoran Živković kaže za City radio da Srbija nije stabilna zemlja, da nema razvijenu demokratiju i ekonomiju, kako je to izjavio Vučić. Neraspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora za Živkovića je posledica straha od poraza Vučića.

„To je posledica njegovog straha, gubitka uticaja i verovatno poraza na tim izborima. Sa druge strane on je svestan da je njegov rejting kao pojedinca bolji od rejtinga stranke koju predvodi, pa bi na predsedničkim izborima, paraleleno održavanje parlamentarnih bilo na njegovu štetu“, smatra Živković.

Živković ocenjuje da će Vučić izgubiti predsedničke izbore i da će posle toga biti raspisani i parlamentarni izbori, jer kako tvrdi u Srbiji ne postoje demokratske institucije, pravna država, a ekonomija je u lošem stanju. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije