Home  |  COVID-19  |  Lončar: Vakcina neće biti obavezna, već preporučena
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

COVID-19

26. 11. 2020.

Autor: Jelena Jocić Izvor: City radio, Happy TV

Lončar: Vakcina neće biti obavezna, već preporučena

Ministar zdravlja, Zlatibor Lončar, izjavio je da vakcina protiv koronavirusa neće biti obavezna, nego preporučena. Za one koji ne žele da se vakcinišu za sada nisu predviđena nikakva ograničenja.

Ministar zdravlja je gostujući na Happy televiziji izjavio da vakcina protiv kovida i kada bude nabavljena, neće biti obavezna za sve građane Srbije, nego preporučena, kao i da za sada nisu razmatrali bilo kakva ograničenja za one koji ne žele da se vakcinišu.

Lončar je istakao da su prioritet zdravstveni radnici koji rade na infektivnim klinikama u crvenim zonama, zatim ostali zdravstveni radnici, službe bezbednosti, vojska, policija i javne službe.

Odavno su napisana ta pravila, mogu da budu malo modifikovana zbog specifičnosti virusa, ali vakcinacija nije obavezna, ona je preporučena, rekao je ministar Zlatibor Lončar.

Na pitanje novinara Happy televizije da li će građani koji odbiju da prime vakcinu moći da putuju, odlaze u banku, lete avionom ili obavljaju druge poslove, Lončar je odgovorio da bi povodom takvih ograničenja, koje su najavile neke svetske avio kompanije, najpre trebalo da imate vakcinu koja ima dozvolu i da i imate dovoljnu količinu da bi svi mogli da se vakcinišu.

On je napomenuo da su privatne klinike uključene u borbu protiv epidemije tako što je nekim registovanim laboratorijama dozvoljeno da rade takozvane brze testove, ali ne i PCR testove na korona virus. Oni su u obavezi da do 12.00 sati prijave koliko ima pozitivnih kako bismo mi mogli da se organizujemo, kaže Lončar. Dodao je da se i dalje zbrinjavanje pacijenata odvija u državnim zdravstvenim ustanovama. 


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage