Home  |  COVID-19  |  Proglašena vanredna situacija u Nišu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

COVID-19

19. 11. 2020. Niš

Autor: M.J. Izvor: City radio

Proglašena vanredna situacija u Nišu

Gradski štab za vanredne situacije proglasio je vanrednu situaciju na teritoriji grada Niša zbog sve teže epidemiološke situacije. Vanrednа situacija, kako je rečeno na konferenciji za medije, trajaće do 1. decembra, uz mogućnost da se produži, u zavisnosti od procene epidemiologa. Neke škole prešle su na onlajn nastavu.

Epidemiolog prof. dr Branislav Tiodorović rekao je da epidemiološka situacija u Nišu ide ka vanrednoj i istakao da je oko 38% pozitivnih slučajeva u odnosu na testirane, te da prema procenama ima na hiljade asimptomatskih slučajeva.

Tiodorović je istakao da vanredna situacija u gradu podrazumeva strogo poštovanje svih propisanih mera od strane Vlade Srbije i republičkog Kriznog štaba, ali i mogućnost donošenja dodatnih mera koje bi važile za Niš.

Neke od novih mera koje je doneo Gradski štab za vanredne situacije su da ustanove i preduzeća čiji je osnivač Grad Niš organizuju rad od kuće, koliko je to moguće, da se poštuju sve propisane procedure u gradskom prevozu, da se smanji broj dece u vrtićima, ali i da pojedine škole pređu na onlajn nastavu.

Zbog slučajeva kovid infekcije među profesorima, na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije odlučeno da učenici od 5. do 8. razreda škola „Dušan Radović“ i „Stefan Nemanja“ pređu na onlajn nastavu, kao i učenici Gimnazije „Bora Stanković“.

Na konferenciji za medije poručeno je da Klinički centar za sad ima dovoljno kapaciteta da zbrine pacijente sa juga i jugositoka Srbije, kao i da se u privremenoj kovid bolnici u Hali „Čair“ trenutno nalazi sedmoro pacijenata, od kojih je jedan iz Niša, a šestoro iz drugih mesta.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage