Home  |  COVID-19  |  Ambulanta u Duvaništu postaje punkt za vakcinaciju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

COVID-19

11. 01. 2021.

Autor: Katarina Mladenović Đorđević Izvor: City Radio

Ambulanta u Duvaništu postaje punkt za vakcinaciju

Ambulanta niškog Doma zdravlja u Duvaništu, koja je do sada bila kovid ambulanta, od srede, 13. januara, neće više biti u kovid režimu. Od 15. januara tamo će se početi sa vakcinacijom stanovništva, najavio je direktor Doma zdravlja Milorad Jerkan.

"Odlučili smo da sadašnja kovid ambulanta u Duvaništu prestane to da bude. Tu će već od petka, ako stignu vakcine, biti glavni centar za vakcinaciju naših sugrađana", rekao je Milorad Jerkan.

Vakcinu, koja nije obavezna, moći će da prime oni koje žele, a pri vakcinaciji će se poštovati određeni prioriteti. Prijave za vakcinaciju moguće su preko eUprave, a Jerkan je zamolio sugrađane da pozovu kol-centar Doma zdravlja radi lakšeg zakazivanja i selekcije. Broj telefona kol-centra je 0700-303-503, a radno vreme Doma zdravlja je od 8 do 20 sati, radnim danima i od 7 do 14 časova subotom.

Osobe koje imaju simptome kornavirusa moći će da obave pregled u centralnom objektu Doma zdravlja, rekao je Jerkan. On je najavio da će u ovom objektu moći da se pregleda i preko 1.200 pacijenata dnevno.

Preko eUprave moguće je izabrati vakcinu i proizvođača. Telefonska linija za prijavu trebalo bi da bude otvorena od četvrtka, 14, januara, najavila je premijerka Ana Brnabić.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage