Home  |  COVID-19  |  Ipak neće biti kovid bolnice u Knez Selu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

COVID-19

27. 11. 2020.

Autor: Katarina Mladenović Đorđević Izvor: City radio

Ipak neće biti kovid bolnice u Knez Selu

Na otvaranju laboratorije Vatreno oko u julu mesecu ove godine, ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je da će krajem godine bolnica u Knez Selu biti adaptirana u kovid sistem i da će biti kapaciteta od oko 400-500 kreveta. Ipak, prema najnovijim informacijama, do toga neće doći.

Kako pišu Južne vesti, Ministarstvo zdravlja je u svom odgovoru na pitanje šta će biti sa adaptacijom bolnice u Knez selu odgovorilo da Knez selo neće biti otvoreno za pacijente, kao i da je, zbog većih kapaciteta, bolja opcija bolnica u Kruševcu. Rekli su i da Niš trenutno ima dovoljne kapacitete za borbu protiv koronavirusa.

Lončar je ranije naglasio da je važno pripremiti se za zimu kada se sudaraju sezonski grip, prehlade i koronavirus i uz to najavio otvaranje bolnice u Knez selu krajem godine. Bolnica koja je do zatvaranja radila kao plućna klinika, trebalo je da bude otvorena u novembru mesecu. Međutim, Ministarstvo zdravlja je u odgovoru Južnim vestima istaklo da se u novom talasu koronavirusa grade dve kovid bolnice, od kojih je jedna u Kruševcu. Izjavili su i da je adaptacija bolnice u Knez selu bila jedna od opcija kada su se razmatrali potencijalni novi kapaciteti u slučaju dalje ekspanzije pandemije koronavirusa.

Ministarstvo je u odgovoru zaključilo da je manji problem adaptirati, pa čak i izgraditi i opremiti nove kapacitete, od toga da se obezbedi dovoljno stručnih i obučenih ljudi koji će tamo moći da rade.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage